Linképítés - Vállalkozásunk online térben való építéséért.

Linképítés - Vállalkozásunk online térben való építéséért.

 02.03.2022

Amennyiben vállalkozást működtetünk, valószínűleg foglalkoztunk már tevékenységünk reklámozásával, újabb ügyfelek felhajtásával. Sok esetben azonban ez a nem hozzáértő megközelítés kimerül maximum egy-két facebook bejegyzésben, vagy néha egy instagram fotóban. A törekvést mindenképpen értékelni kell, viszont amennyiben semmilyen hozzáértéssel nem rendelkezünk a reklámozás területén, valószínűleg konkrét terv nélkül és alacsony hatékonysággal fogunk tudni csak működni. Így mondhatni, felesleges enegiákat fogunk beleölni egy olyan témába, amelyből végül esetleg több hátrányunk lesz, mint előnyünk.

Viszont, fontos megemlítenünk, hogy vállalkozásunkat mindenképpen muszáj online is reklámozni, mivel ezen a területen nagyon nagy a verseny, így ha nem foglalkozunk ezzel a lehetőséggel, weboldalunk elúszik a Google találatok sűrűjében.

De mit is jelent a valóságban a linképítés   ?

Ez a technika valójában annyit jelent, hogy minőségi weboldalakra - melyeket a Google is relevánsnak, erősnek ítél - kihelyezünk a mi vállalkozásunk weboldalára mutató PR cikket, melyben a rájuk jellemző kulcsszavakra fognak ráerősíteni. Ez a technika fokozatosan, apránként a keresőrobotok számára láthatóvá teszi a weboldalunkat.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a keresőoptimalizálás   nem sprint, hanem inkább maraton. Hosszú távra kell terveznünk, cserébe weboldalunk előrébb sorolódik az organikus (tehát a nem fizetett hirdetések kapcsán) keresési találatok között. Weboldalunk segítségével pedig újabb munkákat, megrendeléseket és ügyfeleket lehet szerezni, tehát ez biztosan egy jó eszköz a márketing repertoárban.

Valójában egy profi webfejlesztő, vagy keresőoptimalizáló csapat több részben tudja vállalkozásunk oldalát rendbe szedni és marketingelni.

  • Onsite SEO: Magát a weboldalt analizálva, javaslatokat téve a Google szabványoknak megfelelő web-felépítésre gondolva átalakítani az oldalt.
  • Offsite SEO: Linképítés, melyben a weboldalunkat reklámozó, erős Domain Authority értékkel rendelkező weboldalakon cikkek kihelyezése, pozíciónk erősítése érdekében.

Érdemes mindenképpen egy profi csapatot megbíznunk ezzel a munkával, mivel így bizonyosan nagyobb eséllyel indulunk a keresőben elfoglalt pozíciókért, mint ha csak a magunk feje után megyünk, céltalanul.