A zöld energia az intézmények számára is fontos

 20.08.2016

Ha egy intézmény vezetése a feladatunk, mindenképp olyan döntéseket kell meghoznunk, amelyek komoly felelősséggel bírnak. Mindenképp kell szánnunk időt és persze energiát is a napi működés biztosítására, még akkor is, ha éppen ez nem ütközik komolyabb problémákba. Minden esetben a cél, az állandó költségek csökkentése, hiszen csakis ebben az esetben van arra lehetőségünk, hogy hosszú távon fenntartsuk a jelenleg is uralkodó állapotokat.

Nem mindegy, hogy milyen környezet az, ami fogadja a vendégeket és a látogatókat, ez mellett pedig ha még ügyfélforgalom is van, szintén lényeges a profizmus. Mindenképp érdemes lehet a jövő felé haladni előre, ennek köszönhetően pedig olyan fejlesztéseket eszközölni, amelynek köszönhetően sokkal nagyobb mértékben biztosított lesz például az áramellátás, vagy éppen a meleg víz. A zöld energia ugyanúgy a rendelkezésünkre áll, így mindenképp érdemes kihasználni az előnyeit, amelyet a napkollektorokkal tehetünk meg. Mindenképp vegyünk igénybe olyan lehetőségeket, mint a napkollektor pályázat   , amely nem csak hosszú távú eredményeket garantál, de olyan lehetőségeket is biztosít, amelynek köszönhetően az áram számlánkat csökkenthetjük.

Az állami támogatás kapcsán nekünk nem kell túlságosan sok mindent tennünk, hiszen a napelemeket telepítő cég a pályázatírást is vállalja. Persze vannak olyan feladatok, amelyeket teljesítenünk kell, azonban ha aláírjuk a szerződést, biztosak lehetünk abban, hogy a vissza nem térítendő támogatás sokat segít majd nekünk a beruházás ideje alatt is. Ha pedig sikerül, akkor egy nagyobb rendszert is kiépíttethetünk a tervezettnél, amely hozzá járulhat akár még a nullás villanyszámlához is. Ez pedig az intézmény üzemeltetésének életében valóban nagy segítség lehet. A hosszú távú fejlődési lehetőségek is biztosítva vannak, főleg akkor, ha maga az intézmény valamilyen szinten önfenntartó tud lenni. Az állami támogatás folyamata pedig viszonylag gyorsan végbe mehet, éppen ezért manapság már ez miatt sem kell aggódnunk.