A házilag telepített öntözőrendszer

 05.01.2015

Megértem, hogy az öntözőrendszer telepítők legnagyobb többsége nem nézi jó szemmel ezt a szolgáltatásom, hiszen úgy tűnhet, hogy a kenyerét veszélyezteti ennek a szolgáltatásomnak a terjedése. Szeretném ezt megcáfolni! Bár költői módon egy kérdést mindezek előtt feltennék. Lehet, hogy már szerelted meg az autódat, vagy főztél már otthon ételt? Ha igen, akkor mennyire veszélyeztetted az autószerelők és a szakácsok kenyerét? Szóval a házilag összerakott öntözőrendszer akadálya úgy tűnik nem a munka nélkül maradó szakember, hanem az a szolgáltatás, amely idáig nem volt hozzá elérhető a piacon. Ennek ellenére is ügyes kezű és barkácsolni szerető kerttulajdonosok garmada rakta össze saját magának az öntözőrendszerét házilag   .

Abban természetesen igazuk van a telepítő szakembereknek, hogy előfordul, hogy „nagyot vállal” a kerttulajdonos, amikor megpróbálja összerakni és nem sikerül neki. Küzd vele egy hétig és össze-vissza túrja a kertjét, szétdarabolja a csöveket és rosszul szerel össze alkatrészeket. Majd belátja, hogy ez nem fog menni és akkor kihívja őt, a szakembert, aki pedig összekarmolja magát a látványtól. Sajnos ebben az esetben tényleg anyagi többletkiadások fogják terhelni az ügyfelet, ami kínos. De szerintem egy megfelelő szolgáltatás mellett ez nem következne be, ami be is bizonyította ezt a feltevését!

Hosszú ideje dolgozom már az öntözéstechnikában és majd nyolc éve nyitottam az első öntözéstechnikai szaküzletemet. A forgalmam növelése és a szolgáltatási spektrumom szélesítése következtében gondolkodtam el azon, hogy miként tudnám megoldani ezt a helyzetet. Ennek következtében dolgoztam ki ezt a szolgáltatást, ami azonnali érdeklődésre is talált a piacon. Lényegét tekintve a korrekt információk alapján megtervezem az ügyfélnek az öntözőrendszerét és a megállapodást követően összekészítem az alkatrészeket. Amikor az ügyfél eljön érte, akkor átbeszélem vele a tervet és bemutatok neki minden alkatrészt.

Megmutatom a lehetséges buktatókat is, valamint a legnehezebbnek vélt részeit akár össze is rakom vele együtt még az üzletbe. Ameddig pedig készíti az öntözőrendszerét házilag, telefonon nyújtok segítséget a számára. Mióta ezt bevezettem, azóta nincs olyan probléma, hogy ne sikerülne valakinek. Megdöbbentő, de ennek az oka az, hogy miközben végig viszem az elméleten és a gyakorlaton az ügyfelet, maga jön rá arra, hogy szeretné-e, vagy sem a házilagos összerakást! Mindegy, hogy dönt, arra lépünk tovább.