“Képzeld, Juli talált egy vadiúj gél lakkot, aminek van ‘az’ a mélybordó szín árnyalata, amit ezer éve keresek!” – Jött a messenger üzenet Katitól. Több sem kellett nekem, azonnal elkezdtem böngészni az itthoni készletemet, mivel meg voltam róla győződve, hogy nekem már hónapok óta rejtőzik egy ilyen lakk a fiókomban, csupán folyton elfelejtem előkeresni és odaadni Katinak.

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy minimum egy másfél órán keresztül kerestem a szekrényekben, fiókokban és eldugott, rejtek-készleteimben, de végül nem lett meg, így meggyőződésem ellenére, mégiscsak írtam Julinak, hogy velem is ossza meg a fellelt kincseket örző weboldalt.

Rövid üzenet váltás után meg is lett, hogy a keresett márka az opi gél lakk, amihez Juli még odaírt egy sor ajánlást. “Most raktározz be belőle, mert ez szerintem divatba fog jönni hamarosan!”

Feltételezem, igaza van, mivel Juli évek óta a divatszakmában dolgozik és előtte is, már tinédzserként ilyen körökben forgott. Részben ezért szoktam tőle néha félve kérni divat-tippeket, mert olyan érzésem van, hogy egyszer majd rávilágít, mennyire nincs érzékem ehhez. Bár egy univerzális jó tipp, hogy mindig kövesd az aktuális trendet és azzal nagyon nem lehet mellélőni.

A körömlakkok terén egyébként igazán nem mondhatom magamat alulképzettnek, mivel a barátnőkkel heti rendszerességgel szoktunk szépészkedős napokat tartani. Persze, nem mindegyikünk tud ráérni minden alkalommal, mivel a férjek és aktuális párok néha rászerveznek ezekre a ‘csajos’ napokra programokat, de ez már csak ilyen. Az embernek kell időt töltenie a közvetlen barátaival is, mivel nekünk lányoknak egyébként is fontos a beszélgetős, csevely-est.

A kedvenc színem lakkok terén mindig is a meggypiros volt, mivel ez passzol a hajamhoz, ami barna. A ruhákat is általában ezekhez választom ki, így ebben a témában már elég nagy rutinra tettem szert. A férfiaknak is fontosak az ilyen apró kiegészítők, mint a fülbevaló vagy a köröm szín, mert igenis megy a ruhához és az összbenyomást is javítja.

A lakkokat azonban kifejezetten szeretem, mert legtöbbjük nagyon tartós, és sokáig mély színű marad, nem fakul ki, nem töredezik. Szerencsére azért a nők többsége nem manikűrözött kezekkel kertészkedik, így ezek a mai modern gél lakkok eleve tartósságra vannak ítélve.

Az opi gél lakkal mindez könnyen kivitelezhető lesz.