Az, hogy pontosan milyen pálinkát főzünk, igen nagy mértéken meghatározza azt, hogy a végeredményt pontosan mibe is öntjük bele. Ugyanis a pálinkás üveg kapcsán igen sok megoldás áll a rendelkezésünkre. A hagyományos főzetek általában vékonyabb üvegekbe kerülnek, amelyek sokkal magasabbak a hagyományos üvegeknél, ennek köszönhetően pedig nagyon elegáns külsővel tudnak rendelkezni. Talán pontosan ez az oka annak, hogy sokan szívesen adják ajándékba a finom, minőségi pálinkákat. Ha viszont mindenképp különleges meglepetést szeretnénk szerezni a másiknak, érdemes az ágyas pálinkákat átnézni, hiszen ez a típus is nagyon kedvelt. Általában ezt a fajta italt olyan alacsony üvegbe öntik, amelynek igen nagy a hasa. Pontosan azért, hogy a gyümölcsök tökéletesen elférjenek az üvegben. Persze az is fontos, hogy a gyümölcsök ne legyenek túl nagy mennyiségben meg az italban, hiszen akkor elnyomhatják annak különlegesen finom ízét. Ezek az alacsony üvegek némi díszítést is szoktak kapni, pontosan azért, hogy eleganciájukat megőrizzék.
2014-12-04
Resgen hozzászólásai